Mikroskooppi kaikkiin tarpeisiin

mikroskooppi

Mikroskooppi, mikroskoopit, mikroskoopin puhdistus ja mikroskooppihuolto

Mikroskooppeja hankkiessasi kysy aina ensin meiltä Prodista, sillä meiltä saat mikroskoopit lähes kaikkiin tarpeisiin! On hakemasi mikroskooppi sitten stereomikroskooppi, tutkimusmikroskooppi, fluoresenssimikroskooppi, faasikontrasimikroskooppi, polarisointimikroskooppi, lastenmikroskooppi, erikoisjalusta, mikroskooppivalaisin tai mikä tahansa mikroskopian tuote niin ota yhteys meihin. Olemme erikoistuneet mikroskooppeihin, joten löydät meiltä lähes kaikki mikroskopian ratkaisut. Olemme valinneet edustukseemme parhaan hintalaatusuhteen tarjoavat mikroskooppivalmistajat kuten Motic ja Optika sekä saat meiltä erikoisjalustoja valmistavan PSP:n koko tuotemalliston.

Motic Microscopes

Motic Microscopes on perustettu vuonna 1988 Hi-Tech -yritykseksi,joka erikoistui valmistamaan mikroskooppeja. Laadukkaat tuotteet ovat taanneet jatkuvan kasvun. Motic aloitti jo vuonna 1998 digitaalimikroskooppi sovelluksien valmistamisen ja tämä on tehnyt Moticista yhden johtavista digitaalimikroskooppi brändeistä. Motic työllistää yli 2500 henkeä mikroskooppivalmistuksen merkeissä ja on nykyään maailman neljän suurimman mikroskooppivalmistajan joukossa. Moticin tehtailla on ISO9001- ja ISO14000-sertifikaatit.

Optika Microscopes

Optika Microscopes on yli 30 vuotta sitten Italiassa perustetun tieteellisiin instrumentteihin keskittyvän M.A.D. Apparecchiature Scientifiche yrityksen mikroskooppidivisioona. Optikan ase kilpailuilla mikroskooppimarkkinoilla on laatu, laatu ja vielä kerran laatu. Optika on muun muassa Euroopan ainoa mikroskooppivalmistaja, jolla on käytössään oma puhdastila laadun varmistuksessa. Suhteellisen pienenä perheyrityksenä Optika on esimerkillisen asiakaspalveluhenkinen ja joustava.

Kaikki mikroskopian ratkaisut Prodista

Haetko jotain tavallisuudesta poikkeavaa mikroskooppiratkaisua? Esitä tarpeesi meille sillä meillä Prodissa asiakaskohtaiset toiveet ja ratkaisut toteutetaan aina sen ollessa mahdollista. Vai haluatko päivittää vanhaa vielä toimivaa stereomikroskooppiasi? Hanki meiltä ainakin nykyaikainen LED-mikroskooppivalaisin. Mallista riippuen voimme tarjota myös uuden nykyisiä tarpeitasi vastaavan jalustan vanhaan mikroskooppiisi. Myöskin mikroskooppikameran liittäminen onnistuu melkeinpä jokaiseen mikroskooppiin.

Mikroskooppihuolto

Mikroskooppi pysyy käytössäsi luotettavan työkaluna kunhan muistat käyttää ja hoitaa sitä oikein. Säännöllinen huolto varmistaa laitteen oikean toiminnan ja mikroskoopin puhdistus on tärkeä osa laitteen käyttöä. Ota yhteyttä meihin halutessasi tehdä huoltosopimuksen tai sopiaksesi yksittäisestä huollosta. Lisäksi saat meiltä mikroskoopin puhdistus- ja huolenpitosarjat, jotka ovat avuksi omassa päivittäispuhdistuksessa.

Mikroskoopin historiaa

1000-luku

Munkit olivat käyttäneet tekstejä lukiessaan lukukiveä, joka on eräänlainen suurennuslasi.

n. 1284

Kunnia ensimmäisten päässä pidettävien silmälasien kehityksestä on annettu Italialaiselle Salvino D'Armatelle. Tosin joidenkin mielestä kunnia kuuluu firenzeläiselle Alessandro Spinalle.

1590

Ensimmäisen valomikroskoopin tekijänä mainitaan usein Galileo Galilei tai Anton Leeuwenhoek, mutta todennäköisimmin kaksi hollantilaista, Zaccharias Janssen ja hänen poikansa Hans Janssen, kehittivät ensimmäisen mikroskoopin.

1665

Mikroskooppin käyttö kasvoi kun englantilainen Robert Hooke julkaisi kuulun "Micrographia"-teoksensa. Hän havaitsi, että mikroskoopilla tarkasteltuna korkkipuun rakenteessa paljastuu tyhjiä tiloja, "soluja".

1674

Hollantilainen Anton van Leeuwenhoek rakensi alkeellisen mikroskoopin kiinnittämällä erilaisia linssejä kiinteään runkoon. Hän kehitti merkittävästi mikroskoopin käyttöä ja edisti solututkimusta, mm. näki ja kuvasi ensimmäisenä bakteerin.

1800-luku

Teknologian kehittyessä mikroskoopista tuli suositumpi tiedemiesten keskuudessa. Osa tätä kehitystä oli huomio että kahden tyypisen lasin yhdistäminen vähensi kromaattista efektiä.

1830

Joseph Jackson Lister onnistui vähentämään pallo- ja kromaattisen aberraation vaikutusta havaitsemalla, että useat heikot linssit yhdessä käytettynä tietyillä etäisyyksillä tuovat tarkan suurennoksen ilman kuvan sumentumista.

1872

Saksalainen Ernst Abbe kehitti valomikroskopointia teoreettiseen maksimiin matemaattisella kaavallaan "Abbe Sine Condition".

1903

Richard Zsigmondy kehitti ultramikroskoopin, jolla pystyi tutkimaan kohteita alle valon aallonpituuden. Hän voitti kemian Nobel-palkinnon vuonna 1925.

1932

Hollantilainen Frederik (Frits) Zernike keksi vaihekontrastimikroskoopin. Keksintö ei tosin saanut ansaitsemaansa huomiota kuin vasta 1941 Saksassa toisen maailmansodan aikana, kun Wermacht (natsi-Saksan armeija) alkoi valmistaa sitä teollisesti. Frits Zernike palkittiin vuonna 1953 Nobelin fysiikanpalkinnolla vaihekontrastimikroskoopin keksimisestä. Vaihekontrastimikroskooppi mahdollistaa solujen sisärakenteen tutkimisen ilman väriaineita.

1931

Saksalainen fyysikko Ernst Ruska keksi ja rakensi elektronimikroskoopin toisen saksalaisen fyysikon Max Knollin kanssa. Ernst Ruskalle myönnettiin puolet Nobelin fysiikanpalkinnosta 1986 lukuisista saavutuksistaan elektroni-optiikassa.

1981

Saksalainen Gerd Binnig ja Itävaltalainen Heinrich Rohrer kehittivät tunnelointimikroskoopin, joka on kvanttitunnelointi-ilmiöön perustuva mikroskooppi, jolla saadaan kolmiulotteisia atomitason kuvia aineen pintarakenteesta. Gerd Binnig ja Heinrich Rohrer saivat molemmat neljänneksen Nobelin fysiikanpalkinnosta 1986 tunnelointimikroskoopin kehityksestä.